Poreč

Grad Poreč star je gotovo dvije tisuće godina, i nalazi se u luci koju od mora štiti otočić Sveti Nikola. Zbog svog izvanrednog geografskog položaja, danas je jedan od najjačih turističkih centara u Hrvatskoj.

Grad prelijepih kulturno-povijesnih spomenika, i bogate ugostiteljsko-turističke ponude, posebno sportsko-rekreacijske, najčešća je odredište europskih turističkih putnika u Hrvatsku.Stari grad sačuvao raspored ulica starorimskog castruma. Glavne ulice Decumanus i Cardo Maximus još uvijek su sačuvane u svom izvornom drevnom obliku. Poreč je uspio očuvati do današnjeg dana povijesne građevine i spomenike koje mu daje autentičnosti ali i poseban šarm.

Kompleks Eufrazijeve bazilike iz 5. stoljeća, koji je na mjestu izvorne crkve prvi put proširen u 6. stoljeću pod Bizantom i biskupom Eufrazijem, predstavlja najvažniji i najvrijedniji kulturni spomenik Poreča, a UNESCO ga je 1997. zaštitio kao spomenik svjetske baštine.

Osim bogate povijene baštine Poreč nudi svojim posjetiteljima i građanima očuvanu, uređenu obalu i prirodu sa svim svojim posebnostima. Duge uređene šetnice uz more, prilagođene za vožnju biciklom ili laganu šetnju s raznim sadržajima.

Poreč je grad koji je razvijen na način da svojim stanovnicima pruža sav sadržaj neophodan za moderan život.

32 Nekretnine
Sortiraj po:

Compare listings

Compare