Motovun

Općina Motovun nalazi se na sjeveru Istarske županije, u blizini gradova Buzeta i Pazina. Graniči s općinom Oprtalj, Buzetom, Pazinom, općinom Vižinada. Od mora je udaljena oko 20 km.

Zbog vrijednosti i atraktivnosti srednjovjekovnih utvrda te povoljnih klimatskih uvjeta Motovun sve više postaje turistički atraktivno odredište. Kraj udružuje osobit način života ali i izobilje mogućnosti i aktivnosti za lijep i sadržajan odmor. Zadivljujući i jedinstveni krajobrazi u ekološki čistom okruženju potiču na povratak zdravlju i vlastitoj ugodi. Ovo je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i pustolovine.

Ono što ovaj kraj čine posebnim su biološke raznolikosti, bogat biljni svijet te osobita mikroklimatska obilježja. Bujna vegetacija koja se prostire na proplancima povezujući se u jedinstveni svijet flore i faune. Prirodni procesi koji su se odvijali kroz dugi niz godina omogućila su staništa mnogim biljnim i životinjskim vrstama.

Motovunština obiluje gustim šumama, prostranim livadama te mnogobrojnim puteljcima pružajući jedinstven doživljaj šumskog mira, opojnih mirisa raslinja, cvrkuti ptica te žubora tekućih voda svim ljubiteljima pješačenja i biciklizma.

Osim kulturnog nasljeđa Motovun se ponosi plodnošću zemlje, autohtonim delicijama i sortama, tradicionalnim istarskim specijalitetima te gostoprimstvom što ga žitelji pružaju gostu. Ukoliko tražite savršeni eno-gastronomski doživljaj onda je ovo pravo mjesto za Vas. Dopustite svojim osjetilima da Vas povedu kroz bogatu ponudu restorana, konoba i vinarija čiji će izbor zadovoljiti svačiji ukus i želju.

Očaravajući i osebujni okusi Istre oplemenjeni kvalitetom, ljudskim trudom i ljubavlju.Bijeli tartuf i crni tartuf, maslinovo ulje te Malvazija i Teran.

0 Nekretnina
Sortiraj po:

No listing found.

Compare listings

Compare